søndag 26. august 2012

Brødbaking


Denne oppskriften må du prøve, sunt og godt.

Du trenger:
ca. 1 kg mjøl
5 dl grov, samalt hvete
2 dl solsikkefrø
3 dl linfrø
1 dl havregryn
12 dl vann
1 ss sirup
1 ts salt
2 ss olivenolje
2 pakker tørrgjær

Slik gjer du:
  1. Kok opp solsikkefrø, linfrø, havregryn og olje i 7 dl vann. Det skal bli ein tjukk grøt.
  2. Mål opp 5 dl vann i ei stor bolle. Tøm den varme grøten i, og bland det godt sammen.Blandingen skal vera ca. 45 grader.
  3. Bland tørrgjær med grov samalt hvete, og rør dette inn i grøten. Ha i mjøl til passe deig.
  4. La deigen heve i 30 min
  5. Form så til 3 brød som legges i smurte former, og la dei heve ca 30 min
  6. Steikes 45 min i 220 grader (alle på ein gang)
  7. Avkjøl på rist



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar